Ontinyent posa en marxa un banc d’aliments que ajudarà més de 300 famílies amb productes de primera necessitatL’Alcalde d’Ontinyent posa la iniciativa com “un exemple perfecte” de treball conjunt “perquè ningú es quede pel camí durant la crisi”

L’Ajuntament de la ciutat, ONGs locals, empreses i particulars participen en la posada en marxa d’un espai que s’obri inicialment per un període de dos anys

“Un exemple perfecte de treball conjunt perquè ningú es quede pel camí durant la crisi”. Així definia l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el nou Banc d’Aliments que des de hui ha entrat en funcionament a la ciutat, que prestarà servei a una xifra estimada més de 300 famílies que es troben en situació de necessitat.
L’Alcalde visitava hui les instal·lacions del Banc d’Aliments a l’antic local del Llar del Jubilat de Sant Rafel, acompanyat pel Regidor de Política Social, Manuel Ruiz; la Presidenta de Creu Roja Ontinyent, Tudi Guillem; i Jaume Bernabeu en representació del Sant Hospital Beneficència, entitats a les quals el primer edil agraïa la seua col·laboració: “sempre hem dit que junts som més, i és important destacar que aquest servei es posa en marxa gràcies al treball de l’Ajuntament, d’estes entitats, i també a les aportacions de particulars i empreses amb les quals hem fet gestions des del consistori”, destacava. Jorge Rodríguez recordava que, junt amb la creació d’ocupació, “les polítiques socials són un dels pilars d’acció d’aquest Govern”, com demostra l’augment al pressupost de la partida d’ajudes de primera necessitat, que ha passat enguany de 150.000 a 170.000 euros.
El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, explicava que el Banc d’Aliments “és un servei complementari a estes ajudes, que posem en marxa amb un conveni signat amb Creu Roja en principi per a 2 anys (fins a 31 de desembre de 2014) davant l’esgotament de l’economia de les famílies, per ajudar als més necessitats. Esperem que en 2015 la situació haja millorat i ja no faça falta”, explicava. D’aquesta manera, tal com ha explicat des de l’equip tècnic de Serveis Socials de l’Ajuntament Maria Ballester, les persones que estiguen en situació de necessitat han d’acudir a aquest departament, on, seguint les bases reguladores per a ajudes de primera necessitat,  es derivarà els casos que corresponga al Banc d’Aliments.
Des del Sant Hospital de Beneficència, Jaume Bernabeu recordava que “històricament, el Sant Hospital sempre ha estat amb els necessitats, i tot i que són l’Ajuntament d’Ontinyent i Creu Roja les que porten el pes específic d’aquest projecte, ara col·laborarà amb la cessió en precari d’aquest local per temps indefinit”.
Pel que fa a la Presidenta de Creu Roja Ontinyent, Tudi Guillem valorava molt positivament la resposta ciutadana a iniciatives com la replegada de productes per al Banc d’Aliments que es va fer a l’últim Mercat del Diumenge (al qual es van replegar 1.000 quilos d’estos productes), així com la implicació de Consum i Vidal amb la donació d’aliments en perfecte estat i amb un mínim d’una setmana de marge per a ser consumits, i explicava que Creu Roja, a més de col·laborar amb la replegada i distribució d’aliments, també fa la seua aportació amb carregaments de productes procedents d’excedents de la Unió Europea.

Tant l’Alcalde d’Ontinyent com el Regidor de Política Social coincidien en destacar que “és un servei que mai haguerem volgut posar en marxa, però que ara mateix era necessari, i al qual fem una crida a col·laborar a tots aquells que puguen aportar productes de primera necessitat”, manifestaven. El Banc d’Aliments s’obrirà dimarts i dijous de 18:30 a 20:30 hores per als casos derivats des de l’Ajuntament, mentre que els donatius de particulars es podran fer de dilluns a divendres de 19:00 a 21:00 hores a la Seu de Creu Roja Ontinyent, al Carrer La Morereta.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s