La Plaça de Lluïs Espí d’Ontinyent estrena nova imatgeEl Govern d’Ontinyent aprofita la renovació de la xarxa d’aigua potable per realitzar una millora integral pressupostada en 115.000 euros

L’actuació forma part del Pla d’Eficiència Urbana que inverteix més d’un milió d’euros en diferents millores als barris de la ciutat
La Plaça del Rector Lluïs Espí d’Ontinyent, que recentment estrenava nom (abans s’anomenava Plaça de Carlos Díaz) presenta des de hui divendres també una renovada imatge. En esta jornada ja es donen per finalitzades les obres que el Govern d’Ontinyent ha realitzat en aquest espai dins del Pla d’Eficiència Urbana, que han permès aprofitar la substitució de les canalitzacions d’aigua a la zona per augmentar les condicions de seguretat i comoditat per a vehicles i vianants, així com l’accesibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.
La Coordinadora del Àrea de Territori, Rebeca Torró, recordava que les obres han estat incloses en el Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013, que inclou més d’una dotzena d’actuacions als diferents barris del poble, amb una  inversió total de al voltant d’un milió d’euros: “en una època en què els recursos són limitats estem obligats a estar pendents d’eixes xicotetes coses que en altres moments s’han deixat de banda, però que son necessàries per a la vida quotidiana de la gent”, destacava Rebeca Torró.
Les obres a la Plaça de Lluïs Espí han tingut un pressupost de 115.810 euros que assumirà l’empresa concessionària del servei d’aigua potable, EGEVASA, i s’han dut a terme durant els últims dos mesos per una empresa d’Ontinyent, un aspecte que, recordava Torró, “és un dels aspectes que el Govern d’Ontinyent ha tingut presents en tot moment en posar en marxa aquest pla, el fet que les obres estiguen realitzades per empreses locals”, manifestava.
El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, concretava que s’ha substituït determinades canalitzacions de fibrociment per altres de fundició dúctil, que millora el fluxe i la pressió de l’aigua, a més de facilitar la localització i reparació de possibles fuites “i fins i tot la eliminació del risc d’aparició de la bactèria legionel·la per estancament de l’aigua”. Quesada destacava “el bon treball de coordinació” entre les diferents regidories implicades, que han estat les de Territori, Obres, Aigües i també Educació, ja que, dins del projecte “Ciutat Educadora”, la Plaça va a passar a ser un punt d’encontre dins de la iniciativa “Camins Segurs” proposada des del col·legi Rafael Juan Vidal.
L’actuació a la Plaça de Lluïs Espí ha inclòs també la instal·lació d’andrones i hidrants nous, la preinstal·lació de punts d’enllumenat públic i l’adequació de parterres i nou arbrat. A més a més, s’està procedint a l’adequació d’un espai per a l’estacionament a pocs metres de distància per tal que els vehicles que aparcaven a la plaça puguen fer-ho amb comoditat molt a prop, i està previst que en pocs dies s’habilite una parada de bus.
Rebeca Torró incidia en que el Pla d’Eficiència Urbana compren la majoria dels Barris de la Ciutat perquè l’objectiu del Govern és poder actuar al llarg de la present legislatura en la major part dels carrers de la ciutat: “Som conscients que no son obres que es puguen denominar lluidores, però sabem que són actuacions que milloren la vida quotidiana de la gent, que és en definitiva el nostre objectiu”, concloïa la regidora.
Al llarg dels últims mesos, el “Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013” ha vist ja finalitzades actuacions com les la pavimentació de l’aparcament de la Plaça Sufragistes (molt utilitzat pels usuaris de l’Hospital d’Ontinyent) els treballs de pavimentació a l’Avinguda de l’Almaig, el Camí dels Carros, els Carrers Pare Fullana i Dos de Maig; o diverses millores realitzades als carrers Enric Casanova i Pius XII. Quant a les obres que afecten a la xarxa d’aigua potable, a més de les la Plaça Lluïs Espí, està previst actuar als carrers Arquebisbe Segrià, Morales i Ferran Alcina.
Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s