Ontinyent augmenta en un 4% la partida destinada a Cooperació i SolidaritatEl Consell de Cooperació aprova la distribució del Fons de Solidaritat 2013 i fixa la data de la Fira de la Solidaritat el 27 d’abril

Manuel Ruiz destaca que l’Ajuntament “dona prioritat a les persones i especialment a aquells que més ho necessiten”
L’Ajuntament d’Ontinyent ha sabut donar prioritat a les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes i també estarà al costat d’aquells que més ho necessiten al tercer món. En esta clau cal entendre l’augment en un 4% de la partida destinada a Cooperació i Solidaritat inclosa al Govern d’Ontinyent, la distribució de la qual ha estat aprovada per unanimitat per part del Consell Municipal de Cooperació Internacional.
El Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, recordava que la quantitat municipal destinada a solidaritat va patir una important retallada del 65% al periode 2007-2011, al qual va passar de 86.000 a 30.000 euros. En 2012, “i donant continuïtat a la línia del Govern d’Ontinyent de posar l’accent en les persones”, esta partida va recuperar part de la seua quantia, augmentant fins a 36.000 euros. Ara, en 2013, i gràcies als bons resultats obtinguts per la gestió econòmica del Govern d’Ontinyent, esta partida pot augmentar-se en un 4% respecte de l’any passat i arribant als 37.500 euros, “donant una mostra de la sensibilitat social de l’Ajuntament d’Ontinyent, totalment contraposat als atacs a les polítiques socials que estan fent les administracions governades per la dreta”, destacava.
D’aquestos 37.500 euros, el Consell de Cooperació ha aprovat per unanimitat que 28.850 euros es destinen a la cooperació amb països en desenvolupament del tercer món a través d’ONGs locals; contemplant-se també partides específiques per a Activitats de Sensibilització i a d’ajudes d’emergència per pal·liar els efectes de grans catàstrofes naturals que es produeixen al món, així com per al Fons Valencià per la Solidaritat.
El Consell de Cooperació també ha fixat la data en què es mostraran a la ciutadania els treballs i organitzacions que pertanyen a l’ens, dins la cinquena Fira de la Solidaritat a Ontinyent. Per treballar als preparatius d’aquesta Fira, la data de la qual ha quedat fixada al proper 27 d’abril, el Consell de Cooperació va conformar una comissió de treball encarregada de donar forma a les activitats i jornades que s’hi desenvoluparan.
El Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, recordava que les mesures de caràcter social centrades en la pròpia ciutat (com ara l’augment en un 14% de les ajudes de primera necessitat o el manteniment i reforç de la cobertura social als veïns i veïnes), son “totalment compatibles” amb la realització d’accions de cooperació i solidaritat internacional: “ajudar als països del tercer món és també ajudar-nos a nosaltres mateixos, ja que en viure dignament estes persones no hauran de buscar una vida millor al nostre estat”,subratllava el regidor.
Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s