TOLERÀNCIA ZERO CAP A LA CORRUPCIÓEU presentarà davant el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent una moció contra la corrupció. En els darrers anys al País Valencià hem viscut casos lamentables de corrupció: el cas Gürtel, el cas Emarsa, el cas Brugal , la trama de Blasco amb partides destinades a la cooperació, el cas Nóos, etc. Malauradament en les darreres setmanes un nou escàndol ha fet que el nostre país estiga a la capdavantera internacional corruptelista amb el cas Bárcenas, l’ ex- tresorer del PP, amb comptes a Suïssa i els suposats sobresous a dirigents del PP.

Aquest tipus de pràctiques en l’administració pública embruten i deslegitimen  la política, apartant els dirigents de la ciutadania i deteriorant la nostra precària democràcia. Tot això en una situació d’extrema gravetat econòmica, amb 6 milions de persones en l’atur, amb polítiques imposades per la Troika( o com ja els anomenen en terres greges la Catastroika) , amb mesures d’austeritat i de retallades que ens fan agonitzar.

Per a EU la transparència de l’administració pública, així com dels càrrecs polítics, ha de ser una ferramenta contra la corrupció. Per això EU ha llançat el seu portal de transparència on tots els nostres comptes, tant dels càrrecs públics com de la nostra organització, són públiques i poden ser consultades per la ciutadania, demostrant així que no tots els polítics som iguals      ( www.transparencia.eupv.org).

Des del grup parlamentari d’IU al Congrés dels Diputats s’ha reclamat al govern la convocatòria urgent d’un ple per debatre i aprovar mesures urgents per perseguir la corrupció política i empresarial. La moció contra la corrupció presentada a tots els Ajuntaments demana com a acords : la realització de reformes legislatives oportunes per lluitar contra la corrupció, canvis al codi penal per definir les responsabilitats penals dels corruptes, canviar la Llei de Contractes de l’Administració Pública per tal de garantir la transparència i la igualtat d’oportunitats, introduir canvis en la llei electoral per limitar el cost de les diferents campanyes electorals, i canviar la Llei de Finançament de Partits Polítics per limitar les donacions anònimes i millorar el control de les subvencions públiques.

A nivell local, EU hem aconseguit introduir mesures per fer més transparent la gestió municipal( a petició del nostre portaveu es van fer públics els sous dels regidors amb dedicació i de l’Alcalde) però és un camí que s’ha de seguir caminant ( totes les decisions de l’Ajuntament haurien d’estar publicitades a la xarxes socials, les dades públiques han de ser mostrades a la ciutadania de manera clara i llegible, amb dades ben estructurades i utilitzables). La ciutadania ha de poder estar assabentada del que passa realment al municipi , de quines propostes es posaran en marxa i amb quins suports i quins vots en contra.

A la moció demanem a més la dimissió immediata del president del govern i la convocatòria d’eleccions generals per regenerar la democràcia. Esperem a més que la justícia d’aquest país siga vertaderament àgil en aquestos casos i tinga tolerància zero amb aquells que s’atreveixen a clavar la mà il·lícitament en els assumptes públics, malbaratan l’esforç comú i aprofitant-se de la ciutadania .

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s