En defensa de l’Educació Pública i contra la llei d’Educació LOMCE


Esquerra Unida d’Ontinyent i el conjunt d’ EU- IU es sumen i impulsen les mobilitzacions contra la LOMCE i en defensa de l’Educació Pública plantejades pel moviment estudiantil durant aquesta setmana .

Per a EU, el PP està emprant la crisi per a soscavar i deteriorar l’Educació Pública, acabant així amb l’única educació que garanteix la igualtat d’oportunitats en l’exercici del dret a l’educació. Amb el pretext de la crisi, el govern del PP està imposant dràstiques retallades en educació, a la vegada que destina gran quantitat de diners en el rescat dels bancs. A més , pretenen implantar el seu model ideològic , el qual passa per la privatització i la destrucció de l’educació pública, en benefici de l’ensenyament privat i concertat, majoritàriament catòlic i sexista .

 
Amb la nova Llei es suprimiran assignatures ( sobretot aquelles encaminades a fomentar valors humans i socials i la capacitat crítica del pensament) i es segregarà l’alumnat seguint criteris elitistes . També eliminarà les escasses estructures democràtiques amb les que compta l’educació preuniversitària , com els Consells Escolars. S’establiran nous mecanismes de revàlida que actuaran com a filtre, impedint a certs sectors de la població accedir a nivells superiors d’educació. A més cadascuna de les universitats establirà el seu examen d’ingrés emprant criteris semblants als d’una entrevista de treball, que amb el temps crearà l’aparició de universitats de primera o de segona categoria. Aquesta reforma afectarà també l’alumnat de FP, amb la implantació de la FP dual , que és una manera de cedir a l’alumnat a les empreses com a ma d’obra barata . A més aquesta Llei ha estat elaborada al marge de tota la comunitat educativa i ha estat imposada sense cap opció de diàleg.
En oposició a aquesta Llei i en defensa a l’educació pública EU participarà activament en les mobilitzacions, animant les seues bases i al conjunt de la ciutadania a participar en aquestes front al major atac a l’educació . Front aquest atac hem de mostrar la nostra lluita i oposició, i seguir lluitant per una educació pública, laica i per a totes i tots.
Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s