El centre cultural caixa Ontinyent inaugura l’exposició “les mil i una nits” de José Segrelles


Arreplega els 87 dibuixos originals que el pintor d’Albaida va realitzar per a la citada publicació.El Centre Cultural Caixa Ontinyent va inaugurar ahir l’exposició “Les mil i una nits” del pintor d’Albaida José Segrelles, una mostra que arreplega les 87 il·lustracions que l’artista va realitzar en 1932 i 1956 per a aquest conte clàssic popular, convertint-se en un dels seus treballs més reconeguts i el punt d’inflexió en la seua carrera com a artista.

En l’acte, al què varen assistir prop d’un centenar de persones, varen estat presents el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, l’Alcaldessa de la ciutat, Lina Insa, la filla del pintor, Concepció Segrelles, així com Juan Carlos Tormo en representació de la Casa Museu Segrelles d’Albaida, i el comissari de l’exposició, Juan José Soler.

Aquesta exposició s’emmarca en els actes commemoratius del 125 aniversari del naixement del pintor, i suposa el colofó en el primer any de funcionament del Centre Cultural Caixa Ontinyent que, per la seua banda, és el símbol d’un altre 125 aniversari celebrat recentment, en aquest cas el de Caixa Ontinyent.

El President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, va destacar que “José Segrelles compliria ara 125 anys des d’aquell 1885 que el va veure veure nàixer a Albaida, alhora que donava els seus primers passos, de la mà de La Previsora, la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat d’Ontinyent. Encara que només fora per aquesta coincidència històrica, Caixa Ontinyent no podia mantindre’s al marge dels actes commemoratius del 125 aniversari de Segrelles, i hem considerat que la millor forma de participar era oferir una primícia de la seua obra en aquest centre”.

De la figura de Segrelles, va ressaltar el reconeixement mundial a la seua obra, i el fet que la seua paleta fora la més famosa i cotitzada en el món en els anys 20. Un reconeixement que està a l’altura d’artistes coetanis com Dalí, Miró o Picasso.

L’exposició podrà visitar-se fins al proper 11 de gener, de dilluns a divendres de 18:00 a 21:00 hores, i dissabtes, diumenges i festius de 12:00 a 14:00 hores, i de 18:00 a 21:00 hores.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s