L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent fa un balanç positiu del 5é Aplec, “el més valencià de tots”


El drac del correocs de Reus també va participar

El 5é Aplec de Gegants i Cabets celebrat el passat diumenge a Ontinyent va tindre un gran nivell de participació tant de les pròpies colles aplegades de diferents racons com de públic en general, segons s’ha explicat des de l’associació d’Ontinyent.
S’ha destacat la participació en totes les vessants, així es ressalta la participació de 90 gegants i 180 cabets, 800 persones participants en la cercavila pels carrers d’Ontinyent i 8.000 visites durant les dues setmanes a l’exposició gegantera al Centre Cultural Caixa Ontinyent (2.800 visites guiades per les escoles).
L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent destaca que s’ha aconseguit portar colles “de primer ordre i d’una varietat mai vista a Ontinyent” com les figures de bestiari (mulassa i drac de Reus), gegants i capgrossos d’Amèrica i d’Africa (Vallgorguina i C.I.A.G.), les figures més altes que poden trobar-se hui en dia a la península (Vilanova i la Geltrú amb els seus gegants que fan 5 metres i 100 kilos). No obstant s’ha volgut senyalar que el celebrat el diumenge ha sigut “l’Aplec més valencià de tots, mostra de com està revifant la nostra festa pel nostre territori”.
Per una altra banda s’ha recordat la col·laboració amb les escoles de la ciutat que han possibilitat convertir Ontinyent “en la ciutat valenciana que més gegants, gegantons, gegantonets i cabets té“. Així la colla fa especial referència al patrimoni geganter d’Ontinyent ja que l’aplec ha servit per presentar en societat el cabet Manduca “figura construïda per Jordi Arrue en 1992 i que per distints problemes no ha pogut eixir al carrer fins 18 anys després”; també s’ha recordat “el nostre passat més recent i públicament ho mostrem, reconeguent el sr. Salvador Belda, metge dels antics cabets i de Jordi Arrue, pare dels actuals gegants i cabets ontinyentins”.
Malgrat els problemes causats pel vent a l’inici de la cercavila, perquè feien “ingovernables” els gegants, l’organització explica que “els geganters van avantposar per davant de la integritat física, no sols de la figura sinó de la seua pròpia, les ganes i la responsabilitat de traure el gegant”. Segons van confesar algú d’ells “veure tot el recorregut ple i tota la gent aplaudint malgrat que inicialment no podien fer molta cosa amb el gegant, els va donar els ànims per tirar endavant”.
Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s