ENTREGA DELS PREMIS DE LA RIFA DEL 150 ANIVERSARI


El dijous 3 de setembre, a les onze del matí, al Saló d’actes de la Societat de Festers i amb presència dels mitjans de comunicació, en la roda de premsa convocada a l’efecte, s’ha fet entrega dels premis de la rifa organitzada per aquesta Societat amb motiu dels actes commemoratius del 150 aniversari de la festa de Moros i Cristians.

 José Luis Sarrió Martínez, fester de la comparsa d’Almogàvers, ha estat la persona agraciada amb el primer premi, un viatge per a dues persones a les ciutats de Tetuan i Tànger.

 El segón premi, una estàtua de l’artista Ricardo Morales, ha estat per a Isabel Calatayud Francés, veïna de la ciutat a la qual li havia venut la papereta un cunyat seu, festers de la comparsa de Mudéjares.
 El President de la Societat de Festers, felicitava a les persones agraciades i els hi feia entrega dels respectius premis.
Tot seguit, des de Presidència, s’ha fet breu una valoració sobre el desenvolupament de les festes del 2010. El Sr. Ferrero Terol mostrava la seua satisfacció per l’alt nivell de participació ciutadana en tots els actes organitzats des d’aquesta Societat.

 També valorava molt positivament l’esforç realitzat per les comparses de càrrec, en un any de crisi com el que estem patint,i felicitava a tots els festers d’aquestes comparses per l’espectacularitat de les representacions que tragueren al carrer a les desfilades de l’Entrada Mora i l’Entrada Cristiana. Sobre este particular i fent referència a la durada de les Entrades, comentava que tal vegada caldria insistir en buscar formules que aconseguiren reduir la durada d’aquestes desfilades. Aquesta qüestió és l’assignatura pendent de les nostres festes.

Per altra banda feia referència, valorant positivament, aquelles novetats que s’havien incorporat per recordar i millorar la festa.
Parlava l’inici de la batalla entre els dos exèrcits, després del parlament del qual és autor José Mª Royo , als peus de la lloma de Santa Anna, en la baixada del Crist; de la presència en la processó del diumenge del batalló de trages de comparses desaparegudes; de la recuperació de la Nit del Riu, gràcies a la participació de festers de les comparses de Mariners, Moros Marinos i Estudiants.

Tenia paraules de felicitació per a totes aquelles entitats públiques i privades que havien col·laborat en donar-li esplendor i magnificència a les festes del 2010 i recordava que aquestes, més tot el treball realitzat en l’organització de les activitats programades per al 150 aniversari, havien estat un èxit gràcies a l’esforç col·lectiu i a la creativitat i imaginació i treball que en moltes ocasions ha substituït la carència dels recursos econòmics de les administracions.

Davant la pregunta d’un dels periodistes, comentava que el Llibre de Festes del 2010 havia tingut molt bona acollida entre els festers i la població, valorant la nova presentació així com la distribució dels continguts del mateix. Acabava la seua valoració reiterant el seu agraïment a tots els festers i festeres que han fet possible esta programació festera i recordava que els actes del 150 aniversari acabaran el 12 de febrer de 2011.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s