AGULLENT SOLICITA LA DECLARACIÓ DE FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA PER A LA “NIT DE LES FOGUERETES”


Este divendres dia 3 de setembre a partir de les 23h Agullent celebrarà la “Nit de les Fogueretes”, tal i com ho ve fent des de fa més de quatre segles. Veïns i visitants pujaran en romeria fins a l’ermita, per a commemorar la intercessió de Sant Vicent Ferrer per a deslliurar al poble de la pesta bubònica que l’amenaçava. El trajecte al santuari es fa il’luminat per la llum dels fanalets que duen els pelegrins.

 En aplegar al temple, es canten els goigs, i tothom participa al tradicional ritus d’untar-se amb l’oli de la llàntia de Sant Vicent, de la qual s’ungiren els malalt de pesta, i guariren l’any 1600.

La singularitat d’esta festa, el seu evident valor etnològic, històric, cultural i artístic són els que l’Ajuntament de la Vila d’Agullent ha fet valdre davant la Conselleria de Turisme per a sol•licitar la declaració de Festa d’Interés Local de la Comunitat Valenciana. La petició va ser aprovada formalment per unanimitat al plenari del mes de juliol, i la proposta està pendent de ser resolta pel Consell, que és qui té la competència per atorgar el reconeixement.

“És evident que la “Nit de les Fogueretes” és una de les festes més arrelades històricament i amb major singularitat del conjunt d’activitats festives del nostre poble”, comenta Jesús Pla, alcalde d’Agullent. “L’actual equip de govern té la voluntat de protegir, protenciar, difondre i posar en valor l’esmentada festa. I en eixa línia de treball s’emmarca la petició per a la “Nit de les Fogueretes” de la declaració de Festa d’Interés Local de la Comunitat Valenciana”.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s