Els arqueòlegs confirmen la presència de restes d’època visigoda al Llombo d’Ontinyent


    CULTURA
  • Destaca una moneda del segle VII en molt bon estat de conservació

Les excavacions arqueològiques realitzades al carrer de les Monges Carmelites d’Ontinyent al posat al descobert materials residuals corresponents a època visigoda, segurament anterior al fins ara documentat a la Vila, aproximadament dels segles X-XI, extrem a verificar pels estudis que es faran del registre arqueològic. Hi han aparegut fragments de vasos vidrats en verd i manganés califal, i del tipus Paterna, ja d’epoca cristiana. Com a representatiu del primer moment destaca un trient d’or de Suintila, datat del 621-631, un tipus de monedes que molt rarament apareixen en excavació arqueològica i que s’exposa al MAOVA.

Les obres d’obertura del nou carrer de les Monges Carmelites l’any 2004 van fer aparèixer diverses subestructures de cronologia antiga indeterminada. Els treballs arqueològics realitzats pel Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) aquell any van documentar dos enterraments humans i fins a 10 sitges que constituïen part d’un camp conformat, segons càlculs, per almenys una trentena de sitges. Segons les informacions del propi MAOVA, aquelles estructures correspondrien a època visigòtica, moments dels que es tenen molt poques dades del poblament a tota la comarca.

Ara s’han realitzat les excavacions arqueològiques de salvament en el carrer de les Monges Carmelites per tal de documentar l’existència de restes arqueològiques per la urbanització prevista en la zona.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s